Soluția unui fost luptător SEAL la criza nord coreeană. Oricât de absurdă pare ar putea funcționa

12 septembrie 2017 16:00

Jocko Willink, un fost SEAL în Marina Americană a fost întrebat pe Twitter cum ar soluționa el criza din Coreea de Nord, iar răspunsul său a surprins pe toată lumea: cu telefoane iPhone și wifi gratuit, scrie Business Insider.

În ciuda pregătirii sale militare, soluția pe care a oferit-o Willink nu implică forța, operațiuni speciale sau mișcări militare de orice fel. În loc de bombe, Willink a sugerat iPhone-uri.

„Aruncați 25 milioane de iPhone peste ei și setați sateliți cu wifi gratuit”, a scris Willink săptămâna trecută pe Twitter.

Ideea sa pare absurdă, dar un expert în probleme nord-coreene, Sun Yun la Centrul Stimson, spune că ar putea funcționa, ca și comcept. „Kim Jong-un înțelege că imediat ce societatea pe care o controlează ajunge să înțeleagă ce le lipsește, regimul său devine sustenabil și poate fi răsturnat foarte ușor“, a explicat Sun.

Pentru a-și susține ideea acesta amintește că atunci când Coreea de Sud a lansat pamflete și DVD-uri din balon asupra orașelor din Coreea de Nord, Phenianul a reacționat dur prin ofensive militare, arătând că își cunoaște sensibilitățile.

Totuși, luând în considerare ideea lui Willink, regimul stalinist s-ar asigura foarte reprede că iPhone-urile gratuite ar fi confiscate în cel mai scurt timp, chiar dacă ar ajunge la întreaga populație.


Citește și: Confesiunea tulburătoare a unei mame. Prima zi de școală a unui copil autist: ”Îi mai arăt lui David încă o dată holul şi numărăm uşile, 1, 2, 3…”


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro