12 Oct. 2017 12:55

Spania sărbătorește Ziua Națională, în contextul uneia dintre cele mai grave crize din istoria modernă

Distribuie

Spania sărbătorește, joi, Ziua Națională, eveniment care urmează să fie marcat la Madrid printr-o serie de manifestații stradale la care participă trupele militare și ale poliției, scrie AP.

Serbarea de anul acesta este însă, una tensionată, având în vedere că are loc în timpul uneia dintre cele mai grave crize din istoria țării, după ce regiunea Catalonia amenință cu declararea independenței.

Ziua Națională a Spaniei este o sărbătoare publică și comemorează descoperirea Americii de către Cristofor Columb la 12 Octombrie în 1492.

Regele Felipe al VI-lea va prezida parada anuală de joi, în timp ce Spania așteaptă un răspuns la o cerere adresată de premierul Rajoy președintelui catalan privind clarificarea situației referitoare la declararea independenței.

Președintele regional al Cataloniei, Carles Puigdemont, a anunțat marți că a folosit rezultat referendumului din 1 octombrie, pentru a semna o declarație de independență, dar a propus înghețarea punerii sale în aplicare pentru câteva săptămâni, spunând că este deschis unui dialog cu guvernul național de la Madrid.


Citește și: Imagini spectaculoase cu alpiniști utilitari pe Burj Khalifa. Cât de periculos este spălatul geamurilor celei mai înalte clădiri din lume

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 21 august 2018. Fecioarele au parte de o zi delicată
Loading...
Comentarii