MENIU CAUTĂ
16 Mai. 2018 17:55

Manneken Pis, Statueta simbol al Bruxellesului, a fost îmbrăcată în costum tradițional de călușar

Distribuie

Manneken Pis, statueta simbol al Bruxellesului, a fost îmbrăcată în costum tradițional de călușar, cu ocazia unei sărbători organizată de Ministerul pentru Români de Pretudindeni pentru marcarea Anului Centenarului.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat, miercuri, la ceremonia oficială prin care Manneken Pis – „Băiețelul care face pipi' – statueta simbol a orașului Bruxelles a fost îmbrăcată în costum tradițional de călușar cu ocazia sărbătoririi Centenarului în capitala Belgiei.

Natalia-Elena Intotero i-a transmis mulțumiri primarului din Bruxelles, Philippe Close, pentru deschidere și pentru excelenta colaborare.

Nu este pima dată când Manneken-Pis este îmbrăcat în costum românesc. În 2010 cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, Micul Julien, cum mai este numită statuia, a mai purtat costum de călușar.

Costumarea statuii este o tradiție în Belgia, care a pornit după ce nuditatea micuțului a deranjat, la un moment dat, anumite persoane influente. Pentru a evita acest lucru s-a încetățenit obiceiul ca vizitatorii orașului să-i ofere în dar veșminte.

În Grand Place din Bruxelles exista și un muzeu cu peste 500 de costume purtate de acesta de-a lungul timpului. Primul care l-a îmbrăcat a fost regele Ludovic al XV-lea, care i-a făcut cadou statuii o uniformă franceză.

Potrivit legendei, Manneken-Pis, care în olandeză înseamnă 'Băiatul care face pipi', a stins prin gestul său un foc ce risca să distrugă întregul oraș.


Citește și: EXCLUSIV. Cum vor arăta fântânile de la Unirii, după modernizare


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii