MENIU CAUTĂ
12 Ian. 2018 21:07

Trump spune că SUA s-ar putea răzgândi privind Tratatul pentru Climă de la Paris

Distribuie

Trump spune că SUA s-ar putea răzgândi privind Tratatul pentru Climă de la Paris  și să revină asupra deciziei de a se retrage dacă acordul al trata Statele Unite mai corect, scrie BBC News.

El a spus că „a fost o afacere proastă pentru SUA”, repetând comentariile făcute atunci când a anunțat retragerea SUA în iunie anul trecut, dar a spus că nu are nici o problemă cu acordul în sine.

'Este un acord cu care nu am nici o problemă, însă am avut o problemă cu acordul pe care ei (administrația Obama) l-au semnat deoarece, ca de obicei, au făcut o afacere proastă”, a declarat el.

'Așa că am putea să ne întoarcem', a mai spus președintele.

Trump a subliniat că angajamentul administrației sale față de problemele de mediu înseamnă, „apă curată, aer curat”, dar a adăugat că „dorim și întreprinderi competitive'.

„Acordul de la Paris ne-ar fi afectat competitivitatea și nu vom lăsa să se întâmple acest lucru”, a spus el. Președintele american spunând că acordul de la paris ar costa 3 triliarde de dolari din PIB și 6,5 milioane de locuri de muncă – în timp ce economiile rivale precum China și India au fost tratate mai favorabil.

Când a anunțat în iunie anul trecut că va scoate SUA din acord, Trump a spus că dorește să negocieze o nouă înțelegere „echitabilă” care nu ar dezavantaja afacerile și angajații din SUA.


Citește și: EXCLUSIV/Primul turneu, prima lovitură. Băieții de la Voltaj și-au negociat un contract bănos peste Ocean


 

Loading...
Comentarii