Top cele mai tari accidente cu avioane, elicoptere şi paraşute, filmate! | VIDEO INCREDIBIL

31 octombrie 2012 12:26

Avioanele şi elicopterele sunt considerate a fi printre cele mai sigura mijloace de transport, dar sunt şi cazuri nefericite în care piloţii sau aparatele dau greş şi atunci doar Divinitatea îi mai poate salva pe pasageri sau pe piloţi.

Pe Internet face furori un film cu cele mai dramatice accidente în care protagoniştii au fost fie piloţii, fie paraşutiştii. Din fericire, în majoritatea cazurilor aceştia au scăpat cu bine, dar au existat şi situaţii în care piloţii nu au fost la fel de norocoşi. Viralul a stâns peste 600.000 de vizualizări pe YouTube.

Studiile arată că cele mai multe accidente în care sunt implicate avioane se petrec la aterizare sau la decolare şi, deşi uneori în astfel de accidente mor zeci şi chiar sute de oameni, avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport la nivel mondial.

Astfel, potrivit unor statistici date publicitatii de BBC, în perioada 1983-2000, din 53.487 de pasageri implicaţi in accidente de avion în Statele Unite, 51.207 au supravieţuit.

În România, cel mai grav accident a fost cel de la Baloteşti din 31 martie 1995, soldat cu 60 de morti (10 membri ai echipajului şi 50 de pasageri). Cauzele oficiale au fost o defectiune la motoare şi faptul ca echipajul nu a actionat corespunzator.

AFLĂ DACĂ SUPRAVIEŢUIEŞTI SAU… NU!

Discovery a lansat o aplicaţie pentru Facebook în cadrul căreia îţi alegi un loc într-un avion care se va părbuşi duminică, pe 4 noembrie, la ora 21.00. După accident, revino în aplicaţie şi află, în funcţie de locul ales de tine în aeronavă, dacă ai supravieţuit sau nu.
Înscrie-te în aplicaţie, AICI

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro