MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 12:33

Un câine a murit după ce a fost închis în compartimentul pentru bagaje al unui avion

Distribuie

United Airlines și-a asumat întreaga responsabilitate după ce un câine a murit după ce a fost închis în compartimentul pentru bagaje al unui avion. Vina îi aparține unui însoțitor de zbor care a închis animalul de companie în dulapul de deasupra capului pasagerilor, scrie BBC News.

„Acesta a fost un accident tragic care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a transmis compania aeriană, referitor la decesul câinelui din rasa buldog francez.

Incidetul s-a petrecut, luni, în cursul unui zbor de la Houston la New York.

Martorii au spus că însoțitorul de zbor i-a cerut unuia dintre pasageri să-și pună cutia de transportat de animale de companie, aprobată de companie, în compartimentul pentru bagaje de deasupra capului. Însoțitorul a spus mai târziu că nu știa că în cutie se afla un câine, crezând că este goală.

„Ne asumăm întreaga responsabilitate pentru această tragedie și ne exprimăm condoleanțele cele mai profunde familiei”, a transmis conducerea companiei aeriene într-un comunicat, promițând că va oferi sprijin familiei pentru a trece peste acest moment.

„Investigăm cu atenție ce s-a întâmplat pentru a ne asigra că astfel de lucruri nu se va mai întâmpla. Animalele de companie nu ar trebui să fie plasate în compartimentul pentru bagaje”, se mai arată în comunicat.

Maggie Gremminger, care a spus că stătea în spatele femeii cu câinele, a povestit pe Twitter că a fost martor la ce s-a întâmplat. „Am asistat la momentul în care un însoțitor al zborului i-a cerut femeii să pună cutia cu câinele în compartimentul de deasupra capului. Pasagera s-a opus spunând că are câinele acolo, dar însoțitorul a continuat să-i ceară pasagerului să o facă și, în cele din urmă, s-a conformat. Până la sfârșitul zborului, câinele a murit. Femeia plângea pe culoarul avionului', a fost mesajul postat de martoră.

Cauza morții câinelui ar putea fi asfixierea, deoarece dulapurile de bagaje de deasupra capului nu sunt aerisite, scrie presa americană.

Companiile de zbor americane prevăd că animalele pot fi transportate la bord în cutii de călătorie care să se potrivească complet în spațiul de sub scaun din fața pasagerului.


Citește și: Centrul de informare turistică de pe strada Lipscani, la un pas de a fi închis. Centrul ajută, anual, peste 12.000 de turiști


 

Loading...
Comentarii