MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 18:50

Un jurnalist acuzat de terorism candidează la alegerile din Turcia

Distribuie

Un jurnalist acuzat de terorism candidează la alegerile din Turcia. Ahmet Sik, cunoscut jurnalist de investigații, care a petrecut 430 de zile după gratii, a anunțat că și-a dat demisia de la ziarul la care lucra și va candida pentru un post de parlamentar din Instanbul, scrie Agerpres.

Jurnalistul care luna trecută a fost condamnat pentru terorism după lovitura de stat din iulie 2016, a anunțat pe pagina sa de Twitter că va candida la alegerile din iunie, din partea Partidului Democrat Popular, o formațiune politică de stânga.

„Candidez pentru a sparge tăcerea (…) şi a câştiga împreună cu oamenii noştri care doresc o viaţă ce a fost amânată prea mult”, a declarat Sik, citând de asemenea „toţi politicienii, jurnaliştii, studenţii şi avocaţii care au fost băgaţi la închisoare”.

Același partid l-a desemnat drept candidat la președinție pe Selahattin Demitras, aflat în prezent după gratii pentru acuzații de terorism.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Ioana Păun, regizoarea care urcă realitatea pe scenă. Piesa OMG vorbește despre dreptul femeii musulmane de a purta burka


Loading...
Comentarii