Un recepţioner a vorbit cu Papa de la Roma şi i-a spus fără să ştie cine e interlocutorul: „Dacă tu eşti Papa, eu sunt Napoleon”

18 martie 2013 21:21

Miercuri seară, Conclavul a ales un nou Papă, în persoana cardinalului argentinian Jorge Mario Bergoglio, care se va numi Francisc. Acesta are 76 de ani şi este cel de-al 266-lea Papă, fiind primul din afara Europei în ultima mie de ani.

Papa Francisc este un tip modest şi continuă să se comporte ca un om de rând. Vineri, noul Papă a sunat vineri la o reședință iezuită din Roma și a fost transferat la un recepţioner.

„Sunt Papa Francisc…”, i-a spus Papa Francisc interlocutorului său. Recepţionerul i-a transmis: „Oh, da? Și eu sunt Napoleon”. Papa de la Roma şi-a păstrat calmul şi a continuat: „Eu sunt într-adevăr papa Francisc. Nu-ți face griji, Andreas, spune-i doar Părintelui să mă contacteze pentru că aș dori să îi mulțumesc pentru scrisoarea sa fermecătoare”. Când şi-a dat seama de gafa făcută, recepţionerul şi-a cerut scuze.

„Nu putem da vina pe săracul om. Niciun alt papă nu ar fi dat direct telefon. Un funcționar solicită de obicei un secretar, care îi face legătura cu persoana respectivă”, a spus un reprezentant de la Vatican.
Citeşte şi: „INCREDIBIL! Uite cât de cumpătat este Papa Francisc! Top 5 cele mai MARI dovezi de modestie!”

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro