14 Noi. 2017 16:03

Un român care construia rachete în SUA a fost arestat pentru fraudă

Distribuie

Dumitru Popescu, un român care conducea o companie de lansatoare spațiale în Statele Unite a fost arestat de procurorii americani fiind acuzat de fraudă, scrie The Associated press.

Românul care este CEO-ul companiei Arca Space Corporation, și care a devenit celebru după ce a dezvoltat un vehicul electronic zburător, a fost arestat pentru fraudă și deturnare de fonduri.

Popescu fugise din New Mexico și a fost prins de autoritățile americane în Jonesboro, în statul Georgia, și a fost El Paso, Texas, de unde a fost extrădat în New Mexico pentru a fi judecat.

Potrivit presei americane, Popescu este acuzat de cinci fapte de deturnare de fonduri, 13 fraude și un număr de falsuri. Potrivit unei plângeri penale depuse în Judecătoria Districtuală Dona Ana, Popescu a mințit compania Anova Technologies din Chicago, pentru a obține aproximativ 20.000 de dolari.

ARCA Space Corporation este o companie aerospațială situată în New Mexico, dar care a fost creată în România de un ONG format din Dumitru Popescu și mai mulți pasionați de aeronautică. Ei au construit rachete spațiale și aeronave cu sau fără pilot, în vederea explorării spațiului.

În 2014 ARCA și-a transferat centrul de operațiuni în Statele Unite și de atunci a lansat două rachete stratosferice, patru baloane mari stratosferice inclusiv un grup de baloane și a câștigat două contracte guvernamentale, unul cu Guvernul României și altul cu Agenția Spațială Europeană.

ARCA Space Corporation colaborează cu centrele NASA Kennedy, Ames, Wallops, Marshall, Stennis si Johnson în cadrul Cooperative Opportunity Program, care are ca scop pregătirea primului zbor al rachetei ce va avea loc în 2018 de la Wallops Flight Facility, Virginia, scrie Digi24.


Citește și: EXCLUSIV | Black Friday-ul din India are rădăcini românești. 'Au repetat experiențele noastre, inclusiv greșelile'


 

Loading...
Comentarii