MENIU CAUTĂ
17 Apr. 2018 15:00

Un vultur pleșuv sur crescut de doi vulturi gay a fost eliberat în sălbăticie

Distribuie

Un vultur pleșuv sur crescut de doi vulturi gay a fost eliberat în sălbăticie pe insula italiană Sardinia, au anunţat luni reprezentanţii unei grădini zoologice din Amsterdam, citaţi de BBC News.

Vulturul crescut de cuplul de psări gay și încă un exemplat au fost eliberați, alăturându-se astfel altor 12 exemplare de vultur pleşuv sur ce au fost deja eliberate în sălbăticie în Sardinia în cadrul unui proiect de conservare a naturii.

„Este un moment foarte special pentru ARTIS. Am putut să vedem vulturii plutind deasupra zonei – o privelişte cu adevărat magnifică”, a declarat directorul grădinii zoologice, Rembrandt Sutorius.

Unul dintre puii eliberați a fost crescut de o pereche de vulturi gay, care alcătuiesc de mai mulţi ani o pereche monogamă. Puiul a rezultat dintr-un ou abandonat de o altă pereche de vulturi.

Al doilea exemplar este urmaşul unei perechi de păsări heterosexuale din Spania, care au fost răniți în sălbăticie şi nu au mai putut să fie reintroduși în natură.

Populaţia de vultur pleşuv sur a intrat în declin în natură în anii 1970, potrivit specialiştilor de la ARTIS, din cauza fermierilor care plasau pe teren carcase otrăvite pentru a combate prădătorii. Acest fapt a dăunat şi populaţiei de vulturi, care sunt vieţuitoare necrofage.


Citește și: VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!


Loading...
Comentarii