12 Oct. 2017 12:04

Sally Jones, supranumită Văduva Albă, recrutor de top al ISIS, a fost ucisă într-un atac aerian cu dronă

Distribuie

Britanica Sally Jones, supranumită Văduva Albă, unul dintre recrutorii de top ai ISIS  ar fi fost ucisă, alături de fiul ei, Jojo, într-un atac aerian cu dronă lansat de Statele Unite în luna iunie, scrie The Guardian.

Deși autoritățile britanice nu au confirmat oficial decesul celor doi cetățeni englezi, informațiile adunate din Siria indică faptul că Sally Jones a fost ucisă.

Jones, numit „Văduva Albă” de către presă, posta regulat materiale de propagandă pe rețelele de socializare, dar în ultimele luni nu a mai existat nicio activitate pe conturile ei.

Informația privind uciderea Văduvei Albe a apărut după ce The Sun a citat surse din seriviciile secrete britanice, potrivit cărora, CIA a confirmat uciderea lui Jones într-un atac cu dronă Predator la granița dintre Irak și Siria în luna iunie.

Britanica ar fi fost ultima dată văzută în timp ce fugea din Rakka, alături de mai mulți jihadiști, și se îndrepta spre orașul de graniță Mayadin.

Sally Jones, fostă cântăreață de muzică punk, s-a născut în Greenwich, în sud-estul Londrei, dar apoi s-a mutat în Chatham, Kent. După ce s-a convertit la islamism, a călătorit din Marea Britanie în Siria în 2013, pentru a se alătura soțului său, Junaid Hussain, care a fost ucis într-un atac american în 2015. După moartea acestuia, presa britanică a numit-o „Văduvă Albă'.

Jones a folosit conturile sale sociale pentru a recruta femei pentru ISIS și le-a oferit acestora sfaturi practice despre cum să călătorească în Siria. Ea a încurajat, de asemenea, indivizii să efectueze atacuri în Marea Britanie, oferind îndrumări cu privire la construirea de bombe în casă.


The Times: România a blocat negocierile pentru Brexit. Unde s-au împotmolit discuțiile


Loading...
Comentarii