Anchetă la Penitenciarul Târgu Jiu, după ce ziarul LIBERTATEA a publicat fotografii cu orgiile din puşcărie

21 octombrie 2014 15:54

Avocatul Poporului precizează că s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la condiţiile de detenţie şi anumite fapte ce s-ar fi petrecut în Penitenciarul Târgu Jiu, după ce ziarul ”Libertatea” a publicat fotografii cu ororile care se petrec în această închisoare.

Sesizarea din oficiu are loc ca urmare a articolelor publicate în cotidianul ”Libertatea”, în 19 și 20 octombrie 2014, intitulate ”Dezmăţ în pușcărie. Penitenciarul bordel din Târgu Jiu: sex după gratii și povești necenzurate de «amor»” și  “Serialul «Desfrâu în pușcărie» continuă! Descoperi rea cutremurătoare scoasă la iveală de ancheta jurnalistică de la Penitenciarul din Târgu Jiu“, se arată într/un comunicat al Avocatului Poporului.
Potrivit informaţiilor apărute în presă, în condiţiile în care în Penitenciarul Târgu Jiu există o supraaglomerare vădită (numărul de deţinuţi dintr-o singură cameră fiind de aproximativ 30, motiv pentru care aceştia dorm câte trei în două paturi), în penitenciar ar avea loc ‘orgii sexuale’ între deţinuţi. Conform aceloraşi informaţii, din cauza aglomeraţiei existente, deţinuţii servesc masa direct pe jos şi îşi depozitează mâncarea în condiţii insalubre. În plus, în respectivele articole este ridicată problema deţinerii de către persoanele condamnate a telefoanelor mobile şi accesul la internet, contrar regulamentelor interne, se mai arată în comunicat.
Potrivit Avocatului Poporului, există indicii despre o posibilă încălcare a Constituţiei privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro