04 Noi. 2014 20:17

Bișnițarii se poartă la Centură

Distribuie

În condiţiile unei concurenţe acerbe, ei apelează la tot felul de metode ca să-şi atragă clienţii. Unde e coadă de maşini, hop şi grămada de vânzători ambulanţi. Centura Capitalei a ajuns raiul bişniţarilor. Încărcătoare şi suporturi pentru telefoanele mobile, odorizante şi adaptoare de centură de siguranţă falsă, toate se găsesc la talciocul de pe centura Capitalei. Iar din ofertă nu lipsesc nici parfumurile… de firmă, zice-se. E mai ceva ca la supermarket. Negustorii aleargă după autoturismele care opresc la “Stop” şi încearcă să-i convingă pe şoferi că marfa lor e de calitate.

Câştigă dublu la produs

Dacă un cumpărător se arată interesat, începe procesul de negociere, care continuă şi când şoferul porneşte cu maşina de pe loc. Vânzătorul se ţine scai după el, doar-doar i-o vinde ceva. Să nu credeţi însă că veţi primi vreun bon fiscal sau vreo garanţie pentru ce cumpăraţi. Mergeţi la risc, iar ei, la profit. Câştigul este undeva la 50%.
“Frate, noi aici vindem cel mai ieftin. Nu furăm, muncim. Le luăm de la angro la un preţ şi mai punem şi noi ceva peste. Ce e rău în asta?”, ne-a spus un “afacerist” de pe Centură, care încerca să ne convingă să cumpărăm un încărcător şi un suport de telefon. Dacă au noroc, vânzătorii pot ajunge să câştige din afacerea lor de pe Centură şi 100 de lei pe zi.

Fotografii: Gabriel Pătruț, Alex Dobre

Comentarii