Casa lui Patriciu, scoasă la vânzare

25 august 2014 15:53

Datoriile lui Dinu Patriciu, decedat în urmă cu o săptămână într-un spital din Londra, încep să iasă la suprafaţă una câte una. Cea mai recentă creanţă despre care s-a aflat că omul de afaceri a lăsat-o neachitată reprezintă un credit de 3.200.000 de euro. Pentru a recupera banii, executorii vor scoate la vânzare vila magnatului din judeţul Ilfov.

Scoaterea la mezat a impresionantului domeniu de la Siliştea Snagovului (Ilfov) a lui Dinu Patriciu nu este întâmplătoare. Demarată cu doar o zi înainte ca acesta să treacă în nefiinţă, vânzarea la licitaţie a vilei este doar finalul unui întreg război juridic pe care, din păcate pentru moştenitorii magnatului, l-a câştigat definitiv banca de unde acesta împrumutase 3.200.000 de euro.
Totul a început în urmă cu doi ani, când reprezentanţii uneia din cele mai puternice bănci din România au pus piciorul în prag şi, nemulţumiţi că Patriciu nu-şi mai plătea datoriile, au cerut încuviinţarea executării silite a omului de afaceri.
După mai multe procese câştigate, executorii au reuşit să intre în posesia actelor casei pe care magnatul o deţine în coproprietate cu soţia sa, Dana-Rodica, şi imediat au stabilit ca pe 23 septembrie să organizeze licitaţie publică pentru a o vinde.
Proprietatea lui Dinu Patriciu, ce se desfăşoară pe un teren de aproximativ 13.800 mp, “garnisiţi” cu o vilă şi cu mai multe anexe, foişoare şi o piscină, a fost evaluată la 14 milioane de lei, adică aproape 3.200.000 de euro.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro