19 Ian. 2016 13:10

Caz incredibil la Bistrița Năsăud! Traficanții își duceau proprii copii la cerșit în Turcia cu mașinile unor șoferi pe care îi amenințau cu bătaia

Distribuie

Anchetatorii au efectuat astăzi 9 percheziții la domiciliile membrilor grupării acuzate oficial de trafic de persoane. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015-2016  pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud  s-a constituit un grup infracţional organizat  care a avut ca scop recrutarea unor persoane de sex masculin, conducători auto, care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, i-au determinat să  transporte mai mulţi suspecţi, membrii ai grupului, în Turcia”, arată anchetatorii.
Procurorii explică de asemena și faptul că odată ajunși pe tărâm turcesc fără să plătească vreun leu pentru transport, traficanții își trimiteau proprii copii la cerșit, iar pe șoferii înșelați îi „vindeau” altor infractori din Turcia. „S-a reţinut că în respectiva locaţie  copiii minori ai membrilor grupului erau determinaţi să cerşească  în locuri publice, iar pe conducătorii auto recrutaţi, prin inducere în eroare, i-au transferat unor grupări infracţionale turceşti. Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că membrii grupului infracţional din Turcia le-au determinat pe persoanele vătămate racolate de pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud să efectueze transporturi, sub ameninţare, din localitatea Izmir din Turcia până la graniţa vestică a Turciei, transporturi în care se aflau cetăţeni de origine siriană, persoane de sex masculin şi feminin precum şi  copii,  obţinând în acest fel sume mari de bani. Ulterior, cetăţenii de origine siriană au fost introduşi ilegal în spaţiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia, prin România sau Ungaria”, mai arată procurorii DIICOT.
 

Loading...
Comentarii