Ce acte îţi trebuie dacă vrei un paşaport nou

21 martie 2012 18:16

Se apropie Sărbătorile de Paşte şi îţi faci planuri de călătorie? Dacă ai fost recent la târgul de turism şi ai reuşit să-ţi achiziţionezi o vacanţă la un preţ avantajos, nu uita să-ţi verifici paşaportul înainte de plecare. A expirat? Libertatea îţi spune cum să îţi iei unul nou.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Paşapoarte te sfătuiesc să-ţi depui din timp actele necesare schimbării paşaportului atât pentru perioada Paştelui, cât şi pentru sezonul estival. Astfel vei evita aglomerarea ghişeelor şi vei câştiga timp preţios.

Dar iată ce documente sunt necesare pentru un nou paşaport:

– cartea de identitate (poate fi şi provizorie) sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie poate fi acceptată doar dacă este însoţită de certificatul de naştere, în original.
– paşaportul anterior;
– dovada achitării taxelor şi tarifelor de emitere a paşaportului simplu electronic sau a paşaportului simplu temporar, completate pe numele titularului, în original.

Cât te costă taxele

În funcţie de tipul paşaportului, preţurile diferă. Astfel, pentru eliberarea paşaportului simplu electronic, valabil între 3 şi 5 ani, plăteşti: 32 de lei taxă consulară, care se achită la unităţile C.E.C. Bank sau la trezorerie, şi 244 de lei, costul paşaportului, tot la unităţile C.E.C. Bank în contul RO96CECEB033RON2152957. Iar pentru paşaportul simplu temporar, valabil 12 luni: 32 de lei -taxa consulară, care se achită la unităţile C.E.C. Bank sau la trezorerie; 84 de lei, costul paşaportului, în contul RO96CECEB30033RON2152957 la unităţile C.E.C şi 100 de lei, tarif suplimentar, deoarece paşaportul simplu temporar se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro