Ce şoferi exotici!

23 octombrie 2008 11:42

V-aţi dorit vreodată să vă plimbaţi cu un taxi la volanul căruia să se afle un şofer exotic? Ei bine, acum acest lucru este posibil. Firma de taximetrie care are contract cu Aeroportul Henri Coandă, din Capitală, a “recrutat”, tocmai din Congo, 32 de şoferi.32 de congolezi sunt taximetrişti în CapitalăSunt extrem de politicoşi, puşi tot timpul la patru ace şi din caleafară de zâmbăreţi. Şi-au lăsat acasă, la Kinshasa, Congo, la peste 5.000 km, nevest

V-aţi dorit vreodată să vă plimbaţi cu un taxi la volanul căruia să se afle un şofer exotic? Ei bine, acum acest lucru este posibil. Firma de taximetrie care are contract cu Aeroportul Henri Coandă, din Capitală, a “recrutat”, tocmai din Congo, 32 de şoferi.

3792-100558-masinisoferi.jpg

32 de congolezi sunt taximetrişti în Capitală

Sunt extrem de politicoşi, puşi tot timpul la patru ace şi din caleafară de zâmbăreţi. Şi-au lăsat acasă, la Kinshasa, 3792-100560-harta.jpgCongo, la peste 5.000 km, nevestele şi copiii şi au venit în România cu speranţa unei vieţi mai bune. “La mine în ţară nu mai era de trăit. Făceam aceeaşi meserie ca aici, dar abia câştigam 50 de dolari pe lună. Aşa că m-am gândit să-mi încerc norocul aici, la voi, în România”, ne-a spus George (45 de ani), unul dintre şoferi, într-o română de baltă. Pentru că nu ştiau nici o boabă româneşte, au fost nevoiţi să se pună cu burta pe carte. Aşa că din august, de cum au ajuns în ţară, au început cursurile intensive de limba română. Progrese nu prea au făcut, dar au învăţat câteva cuvinte, atât cât să se facă înţeleşi. “E grea limba voastră, dar sper s-o învăţ cât mai repede”, ne-a spus, cu greutate, şi Patu (32 de ani), un alt şofer. Atunci când nu-şi găsesc cuvintele, încearcă să comunice aşa cum pot: gesticulează şi amestecă româna cu franceza. Probleme au avut şi cu traficul. Recunosc că în nebunia din Bucureşti nu e uşor să te descurci. Uneori, nici GPS-urile nu le uşurează munca. Însă, cu răbdare, şoferii congolezi reuşesc să-şi transporte clienţii în timp util, la destinaţie.

3792-100561-soferiani.jpg

3792-100562-flydir.jpg«Vrem să aducem şi 24 de nepalezi»

Ideea de a angaja şoferi din Congo le-a venit patronilor de la Fly-Taxi în urma unei vacanţe. “Felul civilizat în care se comportau şi amabilitatea de care dădeau dovadă cu clienţii ne-au determinat să facem această alegere. Timp de 40 de zile, un om din companie s-a ocupat de recrutarea şoferilor. Salariul lor pe lună este de 400 de dolari. În plus, li se dau tichete şi li se asigură cazare şi două mese pe zi. De asemenea, vrem să mai aducem şi 24 de şoferi nepalezi”, ne-a spus Carmen Enciu, director general la Fly-Taxi.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro