23 Mar. 2012 16:50

Codruţa Kovesi, despre Mihail Boldea: „Ar putea fi adus din Kenya şi fără acord de extrădare”

Distribuie

"Nu este un impediment, v-aș reaminti cazul Popa (n.r. Nicolae Popa), care a fost adus din Indonezia pe bază de reciprocitate și nu a fost niciun impediment faptul că nu a existat un tratat de extrădare semnat de statele implicate", a declarat Kovesi.

La fel ca și președintele Traian Băsescu, Codruţa Kovesi este de părere că procurorul nu este de vină pentru faptul că Boldea a părăsit țara: „Indiferent de câte monitorizări s-ar fi făcut sau ce fel de monitorizări ar fi făcut procurorul, tot nu-l putea opri să plece, pentru că nu avea mandat de reținere și arestare”

Totodată Codruţa Kovesi explică de ce nu a fost luată măsura obligării de a nu părasi țara, în cazul  Mihail Boldea: „Se fac multe speculații, de ce nu a fost luata obligarea măsurii de a nu părăsi țara. In primul rand pentru ca fapta de o asemenea natura cerea arestarea preventiva. In al doilea rand va reamintesc cazul Vîntul ( n.r. Sorin Ovidiu Vîntu). Când procurorii, pentru a-l obliga sa plece din tara, au dispus masura obligarii de a nu parasi țara a fost trimis dosarul la instanță, s-a respins cererea de arestare preventiva invocandu-se ca nu sunt date și elemente noi și am fost acuzați că nu am vrut să-l arestăm, ci doar am vrut să-l împiedicăm să nu plece din țară. În acest caz nu am procedat așa, iar suntem acuzați că nu am lucrat bine”

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, sâmbătă, 22 septembrie 2018. Taurii au reacții exagerate
Loading...
Comentarii