Deputatul Vasile Gliga, supranumit şi „regele viorilor„ din România, le repară instrumentele stricate colegilor în Casa Poporului

30 decembrie 2011 17:26

Puţini ştiu că în Palatul Parlamentului s-a deschis ad-hoc un „atelier” de reparat viorile ce aparţin aleşilor neamului. ”Libertatea” a descoperit ineditul atelier la etajul şapte al Casei Poporului, în biroul ce aparţine deputatului PSD Vasile Gliga, cel care este şi proprietarul singurei fabrici de viori din România, de la Reghin.

Chiar cu o zi înainte ca aleşii să plece în vacanţa de iarnă, Gliga nu a dorit să-l lase baltă pe colegul său Radu Vasilică şi i-a reparat vioara ce i se stricase, pentru ca acesta să aibă instrumentul muzical în bună stare înainte de sărbătorile de iarnă.
„Mi-am adus nişte instrumente de reparat viori şi aici la Parlament,întrucât unii colegi care deţin astfel de instrumente muzicale mi s-au plâns că li s-au stricat şi nu au unde să le repare. M-am oferit să-i ajut,aşa că am încropit un mic , să-i zic atelier, aici în biroul meu,unde după şedinţe mă delectez reparându viorile colegilor mei”, ne-a spus Vasile Gliga.
Lutierul deputat i-a dăruit înainte de Crăciun, o vioară talentei Alice Manuela Muller,16 ani,elevă de la liceul de muzică „George Enescu” din capitală, căreia i se stricase vechea vioară cu care obţinuse numeroase premii naţionale şi internaţionale,dar din motive financiare nu şi-a permis să dea zeci de mii de lei pentru a îşi cumpăra un alt instrument muzical.
„Am aflat că Alice nu mai are cu ce cânta întrucât vioara sa s-a stricat,iar eu am fost rugat să o repar, dar am decis să aduc la Bucureşti mai multe viori, ca ea să îşi aleagă una nouă”, a spus Gliga.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro