El e karatistul ce a «speriat» Europa

19 aprilie 2013 18:32

Au fost lăsaţi de părinţi în centrele de plasament, unii dintre ei abandonaţi la doar câteva ore după primul lor scâncet. Dar soarta le-a surâs. Au intrat în grija unor asistenţi maternali, care i-au educat frumos şi au făcut din ei campioni. În grija Direcţiilor de Protecţie a Copilului din Bucureşti se află copii deosebit de talentaţi, care au sute de premii. Libertatea vă prezintă câţiva dintre ei.

La 14 ani, Adrian Andreescu e campion naţional, campion mondial, iar săptămâna trecută a luat medalia de aur la Campionatele Europene de Karate Kohai.
“Mă uitam mult la filmele cu Bruce Lee şi odată am asistat la un astfel de meci. Atunci am decis că vreau să fac şi eu acest sport”, ne-a mărturisit băiatul.
Tânărul se află de când era mic în grija unui asistent maternal. Doamna Barbu îl susţine şi merge cu el la antrenamente de la un capăt la altul al Bucureştiului.
“Vreau să fac liceul şi după aceea să mă duc la «mascaţi” sau la Poliţie, la intervenţii”, ne-a spus entuziasmat băiatul.

Pe Violeta (18 ani), mama ei a lăsat-o într-un centru de copii din sectorul 1. De la vârsta de 3 ani, fata studiază viola, datorită profesorului din centrul Sf. Nicolae unde locuia. S-a înscris la Liceul George Enescu, secţia violă şi are foarte multe premii. Acum fata vrea să devină psiholog.

Pe Ştefan Dincă (12 ani), mama lui l-a abandonat, susţinând că era prea tânără pentru un copil. Acum, el a fost preluat de Direcţia de Protecţie a Copilului sector 3. A câştigat locul trei la Campionatul Naţional de Scrimă şi visează să fie antrenor.

Georgiana Bohuş (15 ani) a ajuns la centrul de plasament când avea un an. De atunci e în grija unui asistent maternal, care o ajută să-şi împlinească visul: acela de a intra în lotul naţional de karate. Georgiana se poate lăuda cu 70 de medalii, 8 cupe şi peste 100 de diplome.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro