El face mozarella mioritică

31 martie 2011 17:12

Italienii spun că adevărata mozzarella este cea obţinută din lapte de bivoliţă, iar englezul Peter Mitchell nu a vrut să iasă din cuvântul lor şi a deschis la Rupea, Braşov, singura fabrică din România unde se produce delicatesa din Peninsulă.

Fabrica de mozzarella din Rupea, care a început producţia anul trecut, a fost ridicată cu o investiţie de circa două milioane de euro. Peter Mitchell, cel care a vrut să aducă pe mesele românilor un produs nu tocmai familiar, susţine că a învăţat să facă mozzarella de la mama lui, pentru ca, mai târziu, să-şi transmită cunoştinţele românilor angajaţi la fabrică.
Laptele de bivoliţă vine de la o fermă din satul braşovean Meschendorf, iar când este gata, mozzarella de Rupea ajunge în special pe rafturile magazinelor din Bucureşti.
Acolo însă trebuie să facă faţă unei concurenţe destul de mari. “Adevărata mozzarella e din lapte de bivoliţă, însă cea din lapte de vacă, deşi mai puţin savuroasă, e mai ieftină”, ne-a explicat Peter Mitchell. Un kilogram de mozzarella poate fi cumpărat cu 17-18 lei, pentru că laptele de bivoliţă costă dublu faţă de cel de vacă.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro