Excluşi din preoţime S-AU DECIS SĂ-ŞI FACĂ BISERICĂ PRIVATĂ. „Fierb ăştia de la BOR când văd că nu au ce să ne facă”

12 martie 2014 09:27

România este considerată de mai mult timp ţara tuturor posibilităţilor, iar asta se întâmplă pentru că aici apar tot felul de situaţii, unele mai caudate ca altele, cum ar fi construirea şi slujirea unui biserici private.

Astfel, mai mulţi preoţi caterisiţi şi-au făcut biserică privată, devenită Mitropolia Moldovlahiei, în Secuienii Noi, în apropiere de Roman, judeţul Neamţ. În acest loc, o biserică privată s-a transformat în Mitropolia Moldovlahiei, la care au aderat mai mulţi preoţi caterisiţi de Biserica Ortodoxă Română.
Din  cauză că nu există cadru legal care să împiedice astfel de manifestări, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că nu au ce face.
Fostul preot Mihail Claudiu Vasilache, în prezent mitropolit, este cel de la care a pornit totul. El a fost caterisit de către Arhiepiscopia Romanului şi a Bacăului pentru că a divorţat şi s-a recăsătorit de două ori şi pentru că „a deschis cartea”, ghicind viitorul în paginile Evangheliei. Mihail Claudiu Vasilache nu s-a conformat deciziei Bisericii Ortodoxe Române şi a înfiinţat în curtea casei sale o biserică privată, pe care a afiliat-o, ulterior, ca o fracţiune desprinsă din Biserica Ortodoxă Ucraineană, intitulată Biserica Creştin Ortodoxă după Vechiul Calendar, unde a fost repus în tainele preoţiei, conform Mediafax.
„În Grecia, 60% dintre biserici sunt private, este un lucru normal. Vrem să ne vedem de treaba noastră şi să nu fim implicaţi în structurile Bisericii Ortodoxe Române. Tot ce contează acum sunt credincioşii care vin şi nici nu vrem să îi întărâtăm şi mai tare pe cei de la BOR”, a declarat „mitropolitul” Mihail Vasilache.
Preotul David, care aparţinea de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi care în prezent slujeşte la Mitropolia Moldovlahiei, a fost decăzut din drepturi pentru că a divorţat de soţia sa. „Eu? Păi eu nu m-am înţeles cu căsătoria, am avut nişte probleme şi am fost înlăturat. Am slujit apoi şapte ani ca îmbisericit la o altă parohie din preajmă. Nu am vrut decât să fiu alături de oameni, dar m-au înlăturat şi de acolo. Acum sunt mai în vârstă, m-am lămurit şi cu căsătoria, mi-am cumpărat o bucată de teren, mă călugăresc şi îmi ridic mănăstire. Că aici, în zona Romanului, nu prea sunt mănăstiri. Oricum, acum fierb ăştia de la BOR când văd că nu au ce să ne facă”, a explicat părintele David.
„Oamenii s-au despărţit de noi, au ales altă cale, care este în afara bisericii. Că au fost nereguli e adevărat, dar legea sau libertatea de exprimare face ca oricine să se poată numi mitropolit sau patriarh sau cum vrea el. Oricum, există astfel de structuri, mitropolii româneşti particulare, în mai multe părţi ale ţării, două sunt în Italia iar în Ucraina nenumărate. Orice se poate numi cum vrea, nimeni nu poate interveni, oricine îşi poate face o asociaţie de trei, cinci oameni conform legii, iar acest lucru nu poate fi îndepărtat. E o problemă fără conţinut, regretăm că s-a întâmplat, dar nu putem împiedica. Slavă Domnului că sunt mai multe, dacă era una singură era referinţă şi putea fi pericol”, a precizat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi, preotul Constantin Sturzu.
Citeşte şi:  Am trăit să o vedem şi p-asta: Taxă pentru cei neduşi la biserică! Oare BISERICA VEDE CU OCHI BUNI? Răzvan Ciobanu BOTEAZĂ UN COPIL. „Până şi pe mine MĂ INTRIGĂ IDEEA”  

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro