EXCLUSIV | Aici ar putea fi înmormântat Dinu Patriciu

21 august 2014 17:21

Omul de afaceri Dinu Patriciu ar putea fi va fi înmormântat în România, cel mai probabil la Cimitirul Bellu. Familia sa are acolo o criptă, unde este înhumat tatăl lui Dinu, inginerul petrolist Valeriu Patriciu.

Deşi mama lui Dinu Patriciu a declarat cu o zi înainte că fiul ei va fi înhumat la Londra, ieri, surse din cadrul familiei au ţinut să menţioneze că trupul neînsufleţit al fostului om de afaceri va fi adus totuşi în România.
“În mod cert va fi înmormântat în România, probabil la Bellu, unde familia are o criptă”, au spus sursele citate. Informaţiile au fost confirmate de Sorin Roşca-Stănescu. Familia Patriciu are o criptă, în apropiere de aleea centrală a cimitirului, în care este înhumat Valeriu Patriciu, tatăl lui Dinu, şi două dintre rudele mamei fostului miliardar.
Conform aceloraşi surse, nu a fost stabilită data la care va avea loc înmormântarea lui Dinu Patriciu, pentru că nu se ştie când vor fi încheiate formalităţile la Londra pentru ca trupul neînsufleţit să fie adus în România.
Mama fostului om de afaceri a fost sfătuită să aştepte în România, deoarece starea ei de sănătate nu îi permite să zboare cu avionul. Valeriu Patriciu (1903-1987), tatăl lui Dinu Patriciu, a fost inginer de mine, doctor în geologie. În 1935 a devenit geolog şef la societatea petrolieră Astra Română. La un moment dat, a fost anchetat de Parchetul Militar pe motiv că societatea Astra ar fi exploatat petrol cu “sonde deviate” din zone care erau proprietate a statului.

Suferea grav de ficat, dar a murit dintr-o răceală

Omul de afaceri Dinu Patriciu, a cărui avere fusese estimată la un moment dat la două miliarde de euro, a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, într-o clinică londoneză, unde s-a internat cu două săptămâni în urmă. Patriciu a aflat că este grav bolnav cu aproape trei ani în urmă, iar în anul 2012 a fost supus unui transplant de ficat. Nu boala de ficat a fost însă cauza decesului, ci o viroză pulmonară. Pe lângă afacerile din domeniul petrolier, Patriciu, de meserie arhitect, a fost şi patron de presă, a deţinut un lanţ de magazine şi a activat în domeniul imobiliar. În ultimii ani, mai multe firme pe care le-a controlat au intrat în faliment, iar angajaţii au fost disponibilizaţi.

Omul de afaceri câştigase sute de mii de euro închiriindu-şi avionul vedetelor


Celebrul miliardar a lăsat moştenire familiei, odată cu decesul lui, şi trei aeronave de lux. Încă de acum câţiva ani, ca să mai scape de datorii, Dinu Patriciu a scos la închiriere un avion Bombardier, devenit distracţia vedetelor.
Pe numele lui Dinu Patriciu figurează trei aeronave de lux, un Bombardier Challenger, în valoare de 12.000.000 de dolari, Cessna Citation Excel, de circa 3.500.000 de dolari, şi un Cessna Citation Encore, de aproximativ 4.000.000 de dolari, al cărui proprietar este de fapt Viorel Cataramă.
Avionul Bombardier, scos la închiriere de mulţi ani, e dotat cu o canapea din piele de tigru, pe care clienţii au ocazia să tragă un pui de somn în timpul unui zbor mai lung şi să admire priveliştea cu un pahar cu vin sau cu şampanie scumpă în mână. Au avut ocazia să încerce frumoasa bijuterie zburătoare, pentru 4.000 de euro ora de zbor, vedete curajoase precum Mădălina Ghenea, George Becali, Giovani Becali, Adrian Mutu, familia Zenga, Chivu împreună cu soţia, dar şi Mircea Lucescu.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro