EXCLUSIV | Ea e ciocârlia de la «Rutieră»

22 august 2014 17:10

La serviciu, în birourile Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ioana Didiu are pe mână acte, chiar şi secrete, dar acasă, după program, agenta pune uniforma în cui şi îşi antrenează vocea pentru concertele de muzică populară atât de dragi sufletului ei.

Când tatăl ei a urcat-o prima oară pe o scenă, micuţa Ioana şi-a zis că, în afară de muzică populară, nimic nu va mai exista în viaţa ei. Visul fetiţei cu codiţe era doar scena, publicul şi lumina reflectoarelor…
“Fetiţo, numai din muzică nu se poate trăi… Trebuie să mai faci şi altceva”, i-a spus atunci părintele. Aşa se face că în visul micuţei cântăreţe, în timp, şi-a mai făcut loc cineva: poliţista Ioana, care acum lucrează la Brigada Rutieră a Capitalei.
Aşa se face că după istovitoarele ore de muncă, agenta pune uniforma în cui şi îmbracă straiele populare din zona Olteniei. Vecinii ştiu când poliţista-cântăreaţă ajunge acasă, pentru că “Ciocârlia”, aşa cum au poreclit-o colegii de la “Rutieră”, începe să le cânte.
“Pentru mine, meseria de poliţist e baza, iar muzica populară e un hobby. Mi-aş fi dorit să fiu cântăreţă de muzică populară…”, explică Ioana Dediu. Cum nu are un studio, vocalizele şi antrenamentele de voce le face acasă, după orele de serviciu şi în zilele libere.
“Cânt muzică din zona Olteniei, a Banatului, a Ardealului, dar şi a Moldovei”, spune agenta, cu mândria artistului care-şi laudă calităţile.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro