06 Aug. 2014 17:17

Fără 75 de lei/zi, uită de mare!

Distribuie

Cei peste 90.000 de turişti prezenţi în staţiunile de pe litoral cheltuiesc zilnic pe mâncare mai mult de 1,5 milioane de euro, în condiţiile în care fiecare persoană alocă în medie 75 lei pe zi pentru alimente, care sunt cu 20-40% mai scumpe în magazinele din staţiuni faţă de cele din restul ţării, susţin reprezentanţii patronatelor din turism.
Suma se explică prin faptul că un mic dejun costă între 10 şi 20 de lei, un meniu de prânz variază între 12 şi 26 de lei la “împinge tava”, iar o cină îţi poate scoate din buzunar între 10 lei, dacă optezi pentru o porţie de cartofi şi una de hamsii într- un parc de distracţii, şi 30 de lei, dacă te opreşti la o pizza într-unul din localurile accesibile de la malul mării. Iar dacă mai pui la socoteală o apă plată, un suc şi o bere, e posibil chiar să nu-ţi ajungă cei 75 de lei.
“În fiecare zi din săptămână, cu excepţia weekendurilor, când hotelurile sunt şi mai pline, pe litoralul românesc sunt aproximativ 90.000 de turişti. Din studiile noastre, fiecare persoană alocă în medie pe mâncare aproximativ 75 de lei pe zi, ceea ce înseamnă o sumă totală de 6,7 milioane de lei, adică peste 1,5 milioane de euro pe zi. Suma de 75 de lei include atât mâncarea de la terase şi restaurante, cât şi alimentele cumpărate din magazine”, a declarat, pentru Mediafax, Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Comentarii
← Inchide