19 Iun. 2017 17:19

Fostul şef al CFR Mihai Necolaiciuc rămâne în închisoare

Distribuie

Mihai Necolaiciuc rămâne în închisoare. Tribunalul Constanţa a respins contestaţia fostului șef al CFR, iar decizia este definitivă.

Fostul şef al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, rămâne la închisoare după ce Tribunalul Constanţa a respins, luni, contestaţia formulată de către acesta la decizia din urmă cu mai bine de două luni a Judecătoriei Medgidia, prin care instanţa i-a respins cererea de liberare condiţionată, conform Digi 24.

Director al companiei de cale ferată între 2000 și 2004, Mihai Necolaiciuc a devalizat CFR prin achiziții de mături și trandafiri la suprapreț, în loc să cumpere trenuri noi. Datoriile acumulate de societatea de stat se ridică astazi la 1,5 miliarde de lei.

Curtea de Apel București l-a condamnat, în noiembrie 2016, pe Mihai Necolaiciuc la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. Acesta a mai primit şi şapte ani de închisoare pentru utilizarea subvenţiilor sau a creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Decizia este definitivă, urmănd să execute pedeapsa cea mai mare.  Prejudiciul stabilit de procurorii DNA a fost de peste 56 de milioane de euro.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Comentarii