Încurajat de tată să ucidă

31 iulie 2014 16:59

Un puşti de 12 ani din Mogoşoaia, Ilfov, a fost la un pas de moarte după ce a fost tăiat la gât cu o sabie de un copil de 10 ani, îndemnat să recurgă la gestul sângeros chiar de propriul tată.

Întâmplarea, scoasă parcă din regia unui film cu mafioţi, s-a petrecut în urmă cu câteva zile, la marginea localităţii ilfovene Mogoşoaia. Trimis de mamă să cumpere pâine de la un magazin, Valentin Radu (12 ani) a avut ghinionul să dea cu ochii de rivalul său de 10 ani şi de tatăl acestuia, care se aflau într-o căruţă. După spusele Florentinei Radu, copilul său a fost îndemnat de tatăl agresorului să-şi măsoare forţele cu fiul acestuia. Valentin ar fi refuzat, însă totul nu s-a terminat aici.
“A oprit căruţa şi i-a spus lui fi-su să ia sabia şi să-l taie. Ceilalţi doi copii ai mei au fugit, iar ăsta mare a rămas încremenit în mijlocul d r u – mului. «Ia, mă, aia şi dă», urla taică-su la ăla mic. Şi a dat. Prima dată în picior, după care la gât. S-a urcat în căruţă şi au fugit acasă. Eu am leşinat când l-am văzut plin de sânge. Vă daţi seama, era să-l omoare. Copiii mei se trezesc noaptea, au coşmaruri şi ţipă că l-au tăiat pe Valentin. Vreau să se facă dreptate”, ne-a mărturisit Florentina, mama băiatului atacat cu sabia.

Dosar penal pe numele părintelui

De cealaltă parte, Ştefan Dolopci, tatăl agresorului, spune că nu e nimic adevărat. “S-au luat copiii de la şcoală, se mai bat… asta e. Ăia au sărit pe al meu, iar el s-a apărat. A fost o altercaţie între ei, dar nu cu săbii sau altceva. Poliţia a venit la mine şi n-a găsit nimic. M-au anchetat de parcă eram criminal”, susţine Ştefan, acompaniat în cor de rudele sale, care priveau de pe margine pe sub sprâncene.
Cum băiatul de 10 ani nu răspunde penal pentru faptele sale, poliţiştii din Mogoşoaia au făcut un dosar penal pe numele lui Ştefan Dolopci pentru instigare la tentativă de omor, convinşi fiind că el a fost cel care l-a pus pe fiul său să iasă la atac cu sabia. De altfel, surse judiciare susţin că bărbatul a mai avut de-a face cu Poliţia, fiind cunoscut ca scandalagiu.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro