Litoralul românesc, din nou capitala europeană a sportului! Mai sunt doar 10 zile până la Beach Race XCO

14 aprilie 2015 12:19

După ce luna trecută staţiunea Mamaia a fost, pentru o zi, capitala europeană a sportului, găzduind Maratonul Nisipului, în luna aprilie o altă staţiune de pe litoralul românesc continuă tradiţia evenimentelor sportive internaționale la Malul Mării.

 
Pe plaja sălbatică din comuna Corbu (judeţul Constanţa), va avea loc, peste 10 zile
-sâmbătă, 25 aprilie – Beach Race XCO – singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfăşoară pe nisip. Până la ora actuală, peste 200 de iubitori ai sportului cu pedale s-au înscris la inedita cursă de la Malul Mării, acreditată de Uniunea Ciclista Internaţionala, ce vor să acumuleze puncte pentru a ajunge la Olimpiada de la Rio de Janeiro, de anul viitor.
La competiţie şi-a anunţat prezenţa Alexandru Stancu -Campion Naţional la Tineret în anul 2014, Marius Petrache, Dani Crista şi una dintre cele mai bune cicliste autohtone, Irina Dumitru. Nu vor lipsi nici amatorii, printre care se numără şi veteranul Andy Brunner, aflat în drumul de a câştiga titlul de Campion Mondial la categoria Master XCO.
În afară de campionii naţionali autohtoni, s-au mai înscris şi echipe internaţionale,
precum echipa naţională a Nigeriei şi a Republicii Moldova.
Competişia conşine cursa Standard (20 km) şi cursa Epic (40 km). Traseul pe care îl
vor parcurge cicliştii profesionişti şi amatori are o diferenţă de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă şi jumatate pe coasta de acces pe faleză. Competiţia sportivă se adresează atât cicliştilor profesionişti, cât şi celor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii.
 

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro