17 Mar. 2015 20:04

Medicii români o lasă să moară?

Distribuie

Pe când avea doar 20 de ani, s-a hotărât să-şi dedice viaţa bisericii. Opt ani a petrecut într-o mănăstire de lângă Craiova.
“O perioadă foarte frumoasă din viaţa mea”, ne-a spus femeia de 38 de ani.
La un moment dat însă, inima i-a şoptit că are nevoie de un suflet pereche. Soarta i l-a scos în cale pe Adrian Niţă, bărbatul alături de care şi-a întemeiat o familie. În scurt timp, au devenit părinţii unor minunate fetiţe: Teodora şi Miruna.
Nu-şi puteau dori mai mult, totul era perfect, iar Loredana se simţea împlinită şi iubită. La sfârşitul anului 2012 însă, fericirea le-a fost umbrită de o veste cumplită: trupul firav al femeii era măcinat de cancer.
Are 7 metastaze cerebrale
Nu s-a dat bătută pentru că îşi dorea cu ardoare să-şi vadă fetiţele crescând. A făcut şedinţe de chimioterapie premergătoare operaţiei. Când spera că poate învinge boala, simptomele rele au trimis- o la un RMN cerebral.
Rezultatul le-a smuls pământul de sub picioare: femeia avea 7 metastaze la nivelul creierului. Chiar şi aşa, soţii Niţă au decis să lupte până la ultima respiraţie şi să meargă mai departe. Se pare însă că medicii români nu au găsit soluţii în faţa evoluţiei rapide a bolii.
Astfel, familia s-a văzut nevoită să caute vindecarea în afara ţării. Şi a găsit- o la o clinică din America. Însă pentru a putea beneficia de tratamentul de acolo au nevoie de 60.000 de dolari.
“Noi refuzăm să cedăm fără să luptăm până la capăt. O facem pentru fetiţele noastre care au nevoie de ambii părinţi. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul vostru luptăm şi pentru această ultimă speranţă”, ne-a declarat Adrian Niţă, conferenţiar universitar doctor la Universitatea din Craiova.
Cine are posibilitatea să o ajute pe Loredana să-şi crească fetiţele o poate face donând o sumă de bani în conturile deschise la BCR (cod SWIFT: RNCBROBU), pe numele Niţă Loredana Gabriela:

  • cont în lei: RO91RNCB0496088839590001
  • cont în dolari: RO39RNCB0084088839590003
  • cont în euro: RO66RNCB0084088839590002
Loading...
Comentarii