Ministerul Transporturilor coace un proiect absurd pentru călătorii «de ocazie»: Interzis la „ia-mă, nene”!

17 decembrie 2013 17:58

Din dorinţa de a stârpi transportatorii ilegalişti, Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă care aruncă în ambiguitate soarta călătorilor la “ia-mă, nene”, dar mai ales a oamenilor de bine, care-i culeg de la marginea drumului.

“Existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor afectează transportul local, cât şi pe cel judeţean. (…) Aceste practici ilicite determină efecte negative asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate, cât şi asupra siguranţei circulaţiei rutiere”, este justificarea pentru proiectul de lege de la Ministerul Transporturilor. Concret, nimeni nu va mai putea realiza transport de persoane cu o maşină dacă nu respectă prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi de închiriere, dacă nu… plăteşte taxe la stat.
Amenzi de până la 5.000 de lei
Cine o face riscă amenzi de până la 5.000 de lei. “Ar putea fi afectaţi direct autostopiştii, dar şi navetiştii. Şi asta, pentru că – sper eu – vor fi pedepsiţi rechinii de la marginea oraşelor care transportă ilegal persoane. Dar dacă voiau să le taie macaroana o făceau până acum. Toată lumea ştie unde stau: mergi în Militari, la Păcii şi îi găseşti acolo, sau la Braşov, la Gara Mică, ori la Craiova, pe Calea Bucureşti”, ne-a declarat Florin Arjocu (foto), autostopist cu state vechi. El a bătut ţara în lung şi-n lat, a traversat 22 de ţări, totalizând astfel 175.000 de kilometri de “ia-mă, nene”. “Doar la noi e ideea de a aştepta bani de la un călător”, mai spune cel care le arată românilor, pe drumliber.ro, câte frumuseţi pot vizita gratis sau cu bani puţini.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro