MISTERUL VOCII DE LA METROU. Cine ne întâmpină, de fapt, în noile trenuri?

23 august 2014 18:37

O voce sexy anunţă staţiile în noile metrouri spaniole care circulă de mai bine de o lună în subteranul Capitalei. Sună altfel decât cea din vechile trenuri. Reprezentanţii Metrorex spun totuşi că e aceeaşi. Cui aparţine? Surpriză…

O auzim zilnic. Unii ne începem dimineţile cu ea, fiind prima persoană care ne vorbeşte. Alţii încheiem ziua cu ea. Sunt aproape 40.000 de persoane care circulă zi de zi cu noile trenuri de pe magistrala 2 şi ascultă vocea de la metrou anunţând suav staţiile. Am vrut să ştim şi noi cine se află în spatele acestui glas. Numai că… surpriză. Reprezentanţii Metrorex nu vor să spună cine este femeia care ne vorbeşte în difuzoarele din vagoane. Răspunsul pe care ni l-au dat a fost unul sec: ”această voce, nu are identitate, fiind o voce industrială”. Şi am mai aflat că vocea din noile metrouri este aceeaşi cu cea din garniturile mai vechi, Bombardier. În acestea din urmă, însă, vocea care anunţa staţiile a aparţinut Isabelei Neamţu (38 de ani), actriţă de meserie. Pentru că Metrorexul nu a încheiat nici un contract cu ea, dar i-a folosit vocea (din probele pe care le dăduse ea în studioul de înregistrări) actriţa i-a dat în judecată.

Procesul durează de 7 ani

Luna viitoare la Curtea de Apel Bucureşti va fi o nouă înfăţişare în acest proces. ”Am dat câteva probe într-un studio de înregistrări, m-au pus să citesc numele fiecărei staţii. Era o comisie întreagă de specialişti acolo. Trebuia să fie aceeaşi tonalitate la fiecare staţie, pronunţia corectă…nu a fost aşa uşor. Au mai participat şi alte actriţe. După ce am dat aceste probe nu mi-a mai zis nimeni nimic. Iar apoi mi-au spus colegii că mi-au auzit vocea în metrou. Eu nu merg cu metroul, că nu-mi palce să circul în subteran. Nu semnasem nici un contract nimic, cu Metrorexul, dar ei îmi foloseau vocea…ilegal. Am încercat să iau legătura cu directorul Metrorex, dar cum acolo conducerea se schimbă aproape la fiecare două luni nu am avut cu cine să vorbesc şi i-am acţionat în instanţă”, ne-a explicat Isabela Neamţu. Pentru 7 ani cât i-au folosit vocea fără acordul ei femeia cere daune Metrorexului de 137.000 de euro.
Isabela are o voce celebră. O auzim în reclamele de la o firmă de telefonie şi în multe desene animate. ”Îmi place enorm să vorbesc în desenele animate. Eu sunt vocea Gloriei din Madagascar şi e personajul meu preferat”, ne-a mărturisit actriţa. Marea ei iubire, însă, este teatrul. Acum lucrează la o piesă pe care o va pune în scenă la cafe Godot pe 25 august: LSD Theatre Show, iar din toamnă o veţi putea vedea pe scena teatrului Bulandra, în ”Pescăruşul”.
Fotografii: Vlad Chirea

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro