Moment emoţionant la o evacuare din centrul Capitalei

15 septembrie 2014 18:29

Evacuare cu proteste. Mai mulţi romi s-au cocoţat ieri, în Capitală, pe acoperişurile caselor, după ce terenul pe care locuiau a fost câştigat în instanţă de o firmă privată. Oamenii şi-au scos copiii în stradă.

Scene desprinse parcă din filme au avut loc ieri pe strada Vulturilor din sectorul 3 al Capitalei. Aproximativ o sută de romi, foşti chiriaşi ai statului, au fost evacuaţi din cele 7 imobile în care locuiau, pentru că terenul a fost câştigat în instanţă de o firmă condusă de un norvegian.
Ca să fie sigur că nu apar probleme cu executorul judecătoresc, a chemat jandarmii. Supăraţi că nimeni nu vrea să le rezolve situaţia, câţiva bărbaţi s-au urcat pe acoperiş şi şi-au strigat de acolo nemulţumirile.
În timp ce femeile se aşezaseră pe trotuar, alăptându- şi copiii la sân, bărbaţii lor cărau tot de prin case: paturile, dulapurile, saltelele şi chiar şi geamurile. Un puşti mai îndrăzneţ sa desprins de lângă mama lui şi, fascinat de uniforma unui jandarm, a stat minute-n şir lângă el, mângâindu- i casca. Gestul inocent al prichindelului l-a emoţionat până şi pe jandarmul trimis la faţa locului să se asigure că romii părăsesc zona fără scandal.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro