21 Iun. 2004 21:00

PSD are multi primari, dar are voturi putine

Distribuie

pe cele obtinute de partidul de guvernamant, conform rezultatelor partiale anuntate, luni de Biroul Electoral Central.
PSD a obtinut 41,74% din mandate (683), PNL - 18,5% (290), PD - 17,40% (278), PUR - 6,32% (101), PRM - 3,75% (60), candidati independenti - 2,69% (43), UDMR - 2,19% (35). Alianta D.A. PNL-PD se situeaza pe locul 11, cu 10 mandate obtinute (0,63%).
La numar de voturi, situatia este urmatoarea: PSD - 40,55%, PNL - 18,62%, PD - 17,38%, Alianta D.A. PNL-PD - 7,60%. Urmeaza PUR - 5,80%, PRM - 2,48%, UDMR - 2,15%, candidati independenti - 1,53%. in doua localitati - Bozioru (Buzau) si General Berthelot (Hunedoara) - s-a declarat balotaj, intrucat candidatii au avut acelasi numar de voturi. Prezenta pe tara a fost de 49,59% din numarul de electori pentru turul doi.
Pe langa Clujul castigat de Emil Boc, in defavoarea fostului ministru de interne Ioan Rus, si la Bacau, fieful traditional al PSD, s-a inregistrat un lucru iesit din comun. Prezenta la vot a fost mai mare decat la primul tur, populatia participand la vot parca special impotriva lui Dumitru Sechelariu. "Baronul" de Bacau dupa ce a vazut ca si-a pierdut postul a trecut la amenitari directe impotriva colegilor de partid "care l-au lasat balta". Sechelariu a declarat duminica seara ca va scoate dosare incendiare despre "parlamentari, ministri si presedinti". "Am un fiset intreg", a subliniat el. PSD nu s-a aratat prea deranjat de aceasta afirmatie, considerand-o "una la cald".
Partidul Social Democrat a pierdut alegerile locale pana si in orasul natal al presedintelui Ion Iliescu, Oltenita. Primarul in functie, Dumitru stefan, a fost invins de candidatul Actiunii Populare, Costinel Milescu, la o diferenta de 275 de voturi. Asadar, in localitatea de bastina a lui Iliescu a fost ales un primar din partea formatiunii politice a fostului presedinte Emil Constantinescu. Acest lucru a fost posibil dupa ce toate formatiunile politice din oras s-au unit pentru a-l invinge pe reprezentantul PSD, in turul doi. Costinel Milescu a fost sprijinit de organizatiile locale ale PNL, PD, PUR, PRM si Partida Rromilor. inainte de alegeri atat Constantinescu cat si Iliescu au fost la Oltenita pentru a-si sustine candidatii. Dupa aflarea rezultatului, simpatizantii lui Milescu au facut un adevarat spectacol in cinstea victoriei repurtate de candidatul lor. Alaiul a defilat pe strazi avand in frunte formatia de muzica mexicana "Los Platanos".

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
VIDEO/ Anamaria Prodan vrea gemeni la 45 de ani
Loading...
Comentarii