13 Sep. 2017 18:05

VIDEO Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a vorbit în studioul Libertatea despre scandalul relațiilor sexuale în Biserică

Distribuie

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a fost invitat special în redacția Libertatea. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a acordat un interviu live pe Facebook în care a vorbit despre scandalurile sexuale din ultimele luni în care au fost implicați clerici ai Bisericii.

”Vara aceasta a fost o vară tulburată de aceste cazuri, din păcate, foarte grave care s-au ivit în spațiul Bisericii Ortodoxe Române. Din fericire, vorbim despre ele la trecut. Au apărut, dar au fost tranșate cu fermitate, întrucât actualul domn Pomohaci, fostul preot Pomohaci, deci nu mai este în Biserică, a fost caterisit. E pedeapsa maximă care se poate aplica unui cleric”, a precizat Vasile Bănescu.

Referindu-se la imaginile cu fostul episcop al Hușilor, care a apărut într-un filmuleț, în ipostaze indecente, și întrebat dacă acestea au fost văzute și de Patriarhul Daniel, Vasile Bănescu ne-a declarat: ”Vă mărturisesc că nu le-a văzut, nu a dorit să le vadă, nici nu era nevoie. Cei care le-am văzut, am depus mărturie în sensul acesta și reacția Părintelui Patriarh a fost una fermă, fără nici un fel de fisură. Adică a fost de părere că aceste cazuri trebuie tratate cu maximă fermitate și, bineînțeles, că discuțiile pe care le-a purtat au fost orientate total în acest sens”.

Loading...
Comentarii