Românii cu mai multe case, fără taxe suplimentare

28 iulie 2014 18:03

Cei care au mai multe case în proprietate nu vor mai plăti impozit suplimentar pentru imobilele pe care le deţin.

Legislaţia actuală impune persoanelor fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri un impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
Măsura ar urma să fie anulată însă, începând de anul viitor, conform unui proiect legislativ de modificare a Codului Fiscal, citat de Mediafax, care prevede că proprietarii cu mai multe case vor plăti acelaşi impozit pe locuinţă precum cei care deţin una singură.
Renunţarea la impozitarea suplimentară a persoanelor care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu este explicată de Guvern prin faptul că această măsură a creat diferenţe între proprietarii de case şi numeroase probleme administrative la nivel local.

Firmele vor plăti mai mult

Pe de altă parte, Guvernul va schimba radical şi modul de calcul al impozitului pe clădirile firmelor, stabilit în prezent în funcţie de valoarea contabilă.
Va impune, în schimb, un mod de calcul bazat strict pe valoarea clădirii rezultată dintr- un raport de evaluare, similară celei de piaţă.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro