Românii nu vor mai fi daţi afară din case de bănci

04 august 2014 15:40

Până acum, foarte mulţi români au fost scoşi din casele pe care le-au cumpărat cu credite de la bănci în momentul în care, din diferite motive, nu şi-au mai putut plăti datoriile. Justiţia a dat dreptate creditorilor, nu debitorilor.

Datornicii au avut doar posibilitatea să conteste executarea, care nu a oprit însă evacuarea din casă. Cel rămas fără casă a putut spera să câştige în instanţă doar dreptul să ceară băncii unele despăgubiri, dar nicidecum casa înapoi.
Dorind să prevină acest fenomen, judecătorii Curţii Europene de Justiţie au dat recent o hotărâre prin care oferă o şansă în plus românilor care sunt executaţi silit de băncile la care au datorii.
Decizia aparţine Curţii Europene
Instanţa din Luxemburg a decis că datornicii ar trebui să poată ataca decizia de executare silită, deci evacuarea din locuinţă, dacă în contract există clauze abuzive, care au dus la scumpirea creditului.
Astfel, de acum, instanţele din statele Uniunii Europene, inclusiv România, vor trebui să ţină cont de decizia Curţii Europene atunci când judecă astfel de cazuri şi să accepte suspendarea executării silite, dacă oamenii reclamă clauze abuzive în contractul cu banca.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro