MENIU CAUTĂ
23 Iun. 2016 15:18

Românii s-ar putea bucura de încă o zi liberă! Vezi când ar putea fi aceasta

Distribuie

Deputatul Gheorghe Udrişte propune o nouă zi liberă pentru români.

Udriște a iniţiat un proiect de lege care prevede ca ziua de 23 aprilie, de Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, să fie declarată sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Deputatul PMP spune că peste un million de români își serbează onomastica în această zi,fapt pentru care ar trebui ca aceștia și familiile lor să beneficieze de un liber pentru a putea petrece zlături de cei dragi.'Multe țări din Europa și nu numai îl au pe Sfântul gheorghe ca patron spiritual,iar acestp zi este declarată zi liberă nelucrătoare.Avem și câteva orașe în țară ca îl au ca patron spiritual pe Sfântul Gheorghe,dar nefiind o zi declarată liberă,oamenii nu se pot bucura de ea,întrucât sunt la muncă',spune Udriște. În România 5  zile cu conotații religioase care sunt declarate libere nelucrătoare, Paștele, Crăciunul,,Sf.Apostol, Andrei și Adormirea Maicii Domnului.

Cele 12 zile libere în 2016 sunt:

1 ianuarie șim 2 ianuarie— Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române

— Paștele
1 mai  — Ziua Muncii
Rusaliile-la 50 de zile după Paște
15 august  — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie  — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie  — Crăciunul

Salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Loading...
Comentarii