31 Ian. 2011 22:28

Sorin Oprescu face parcare în tunelurile secrete de sub Bucureşti

Distribuie

În subteran, între liniile de metrou şi carosabil, se află adevărate catacombe construite în timpul lui Ceauşescu. Primăria Capitalei şi Metrorex vor amenaja acolo parcaje subterane. Ziarul Libertatea a scris, în urmă cu doi ani, despre asta, iar Municipalitatea şi-a însuşit ideea.

În anul 2009, ziarul Libertatea a publicat un reportaj amplu despre tunelurile de sub Bucureşti. Printre altele, au fost prezentate şi catacombele lui Ceauşescu. Mai mult, în acel articol au fost amintite şi spaţiile subterane uriaşe, realizate pe vremea fostului dictator deasupra liniilor de metrou din zona centrală a oraşului. Cum tunelurile erau goale, propuneam atunci primăriei să amenajeze în aceste locuri parcări subterane.
4665-329575-pasaj.jpg

Primul parcaj, la Piaţa Victoriei

4665-329578-metrou.jpg
După doi ani, primarul general Sorin Oprescu şi-a însuşit ideea noastră. Astfel, Municipalitatea, în colaborare cu Metrorex, va realiza locuri de parcare în aceste spaţii.

“Va fi amenajată, în primă fază, o parte din caseta dintre Piaţa Victoriei şi Piaţa Aviatorilor, urmând ca apoi să se construiască şi cele din zonele Piaţa Victoriei – Iancu de Hunedoara şi Piaţa Victoriei – Buzeşti”, ne-a declarat Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex. Urmează ca Administraţia Străzilor să traseze locurile de parcare. Spaţiul de la Victoriei are o lăţime de 30 de metri, o înălţime de aproximativ 3,5 metri şi o lungime de circa 150 de metri. Se estimează că, doar aici, 300 de şoferi şi-ar putea lăsa maşinile în noua parcare.

4665-329576-libbbb.jpg

Loading...
Comentarii