MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 19:04 , de Dan Lungu

Zeci de specii exotice de păianjeni, peşti, reptile, păsări şi mamifere, la Bihor. Este cel mai mare vivariu al unui muzeu din România

Distribuie

Zeci de specii exotice de păianjeni, peşti, reptile, păsări şi mamifere, unele dintre specii foarte rare sau care mai există doar în captivitate, pot fi văzute în cel mai mare vivariu al unui muzeu din România deschis la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.

Noul vivariu a fost amenajat în cadrul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea şi are  35 de acvarii într-o suprafaţă de aproape 400 de metri pătraţi, fiind cel mai mare vivariu al unui muzeu din România.

Vicepreşedintele Consiliului judeţean Bihor, Ioan Mang, a declarat, marţi, la inaugurare, că noul vivariu va fi deschis publicului doar în aproximativ două săptămâni după ce vor fi obţinute toate avizele necesare.

„Am participat la evenimentul de inaugurare a vivariului din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor. Această parte din expoziţia permanentă a Secţiei de Ştiinţe ale Naturii este una extrem de interesantă, ea urmând a fi deschisă publicului larg în cel mai scurt timp, imediat după obţinerea autorizaţiei de mediu pentru funcţionare', a spus Mang.

Noul spaţiu expoziţional are 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii, amenajate conform biotopului şi cerinţelor celor câteva zeci de specii expuse, respectiv păianjeni, peşti, reptile, păsări şi mamifere. Printre exponate se numără şi specii rare precum Roşioara termală, un peşte care trăia doar în rezervaţia naturală Pârâul Peţea din Băile 1 Mai. Această specie a dispărut din păcate din natură din cauza distrugerii habitatului termal şi mai există doar în captivitate.

De asemenea, mai pot fi văzute în noul vivariu şi specii exotice precum peştele arcaş cu solzi mici din Asia de sud-est, rechinul negru cu coadă roşie din Thailanda, piranha cu burtă roşie din America de Sud dar şi tarantula cu genunchii roşii din Mexic, salamandra-tigru din America de Nord.

Noul vivariu al Muzeului Ţării Crişurilor a fost realizat printr-o investiţie care se ridică la peste 70.000 de euro.

Citește și: Agățat de autobuz în Constanța ca să nu plătească bilet. Cascadoria care putea să-l coste viața pe un adolescent teribilist

Loading...
Comentarii