26 Iul. 2016 09:30

Tatăl senatorului Varujan Vosganian a murit

Distribuie

Doliu în familia senatorului Varujan Vosganian! Tatăl politicianului, Bergi Vosganian, s-a stins din viață, duminică, la vârsta de 89 de ani.

Bergi Vosganian a murit la Focșani, orașul în care locuia și în care va fi înmormântat. Tatăl senatorului avea 89 de ani şi a fost director mulţi ani la Vinalcool Focşani, dar şi liderul comunităţii armeneşti din oraş.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Bergi Vosganian se află depus la biserica armenească Sfânta Maria, de pe strada Republicii. La înmormântarea sa, care va avea loc astăzi, la ora 12.00, va fi prezent şi ambasadorul Armeniei în România, scrie Jurnalul Național.

Absolvent al Universităţii de Agronomie din Bucureşti, Bergi Vosganian a activat timp de patru decenii în domeniul viticulturii, fiind unul dintre cei mai apreciaţi oenologi ai României. În toată această perioadă a condus Parohia armeană şi, după 1990, şi filiala Uniunii Armenilor din Focşani. Datorită strădaniilor sale, Biserica Sfânta Maria din localitate a fost în două rânduri renovată, de asemenea Biserica Sfântul Gheorghe şi Capela Cimitirului armean. Bergi Vosganian a slujit peste şase decenii ca dascăl, având o remarcabilă voce de tenor.

Foto: Monitorul de Vrancea

Loading...
Comentarii