Traian Băsescu are la serviciu tablouri de 40.000 de euro

10 iulie 2011 16:52

Sala de protocol de la Palatul Cotroceni, acolo unde preşedintele Traian Băsescu îşi primeşte oaspeţii, este decorată cu tablouri. Trei opere deosebite, a căror valoare e estimată la circa 40.000 de euro, sunt agăţate pe pereţii încăperii unde au avut loc, de-a lungul timpului, discuţii importante pentru ţară.

Mai mulţi experţi ai unei importante case de licitaţii din Capitală au evaluat, pentru Libertatea, tablourile din sala “întâlnirilor de grad zero” de la Palatul Cotroceni. “Cel mai valoros este, cu siguranţă, un car cu boi, al pictorului român Sava Henţia, a cărui valoare o estimăm la circa 20.000 de euro”, ne-au mărturisit evaluatorii. “Peisajul cu pădure este semnat de Aloisie Hora sau de Carl Dorslag, iar preţul lui poate fi cuprins între 5.000 şi 10.000 de euro”, au mai precizat aceştia.
O piesă foarte apreciată de şeful statului, dacă ar fi să judecăm după mândria pe care o afişează atunci când se lasă pozat pentru fotografiile oficiale este cea care surprinde… marea. “E o marină foarte frumoasă. După lumină, pare a fi perioada Biedermeier, operă realizată la jumătatea secolului al XIX-lea. Autorul este nerecognoscibil, însă valoarea probabilă e de circa 10.000 de euro. E posibil ca tabloul să provină din colecţia familiei regale”, explică experţii.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro