26 Sep. 2016 15:59

Un bloc întreg se vinde cu 13000 de euro în Anina

Distribuie

Ofertă la preț de chilipir pe piața imobiliară din Banat. Pe un site de anunțuri, un proprietar vinde nu o garsonieră sau un apartament, ci chiar un bloc întreg pentru suma de 13.000 de euro. Imobilul se află în orașul Anina din județul Caraș-Severin și este deținut de un om de afaceri, relatează expresdebanat.ro

Proprietarul spune că vrea cu orice preț să renunțe la investiția pe care a făcut-o în urmă cu mai mulți ani.

„Blocul este dezafectat. S-a locuit pe vremuri acolo. Geamurile termopan le-am montat eu, am vrut să îl refac, să îl recondiționez, dar țiganii și hoții l-au distrus complet. Prețul este mic, dar nici măcar la prețul ăsta nu se vinde, că văd că nimeni nu e interesat să investească în zona aia, că e dezafectată. Oricum, blocul a fost cumpărat, deci nu e o problemă”, spune bărbatul în anunț.

Blocul din Anina vandut cu 13000 de euro

Blocul din Anina vândut cu 13000 de euro

Bloc întreg, vândut la preț de garsonieră

Bărbatul susțin că a rămas fără bani și, cu timpul, tot a scăzut din prețul cerut pentru bloc pentru a găsi un cumpărător.

”Vreau doar să îl vând. Eu am fost afară, am lucrat mult afară din țară, am lucrat în Spania și între timp am reușit să cumpăr blocul ăsta. Pe atunci voiam să îl fac, să îl amenajez, mă gândeam că se va dezvolta zona, dar din păcate zona e moartă acolo. Numai cineva care este în zonă și îl interesează să investească. Am anunțat și la Primărie, am anunțat peste tot. Pe nimeni nu interesează nimic. De asta e și așa scăzut prețul.”, a explicat autorul anunțului.

Proprietarul spun că avea planuri mari. Odinioară, avea de gând că facă un bloc de apartamente pe care ulterior să le închireze sau să le vândă. Clădirea nu este însă racordată în momentul de față la rețelele de utilități, care se află în apropiere.

Ca acest bloc sunt și alte 15 care au fost construite în anii ’90 pentru a-i muta pe locuitorii cartierului Steierdorf, unde există zăcăminte de șist pe care administrația din Anina voia să le exploateze. Construirea termocentralei în zonă și implicit exploatarea au fost oprite, așa că toate blocurile au rămas nelocuite.

Blocul scos la vânzare la preț de chilipir

Blocul scos la vânzare la preț de chilipir

Proprietarul nu și-a plătit impozitele

În ciuda prețului, nimeni nu s-a arătat dispus să cumpere imobilul. Mai mult, omul nu a plătit impozitele pentru construcție, așa că nu poate s-o vândă, indiferent de preț.

„Partea proastă e că cel care vrea să vândă nu prea și-a plătit impozitele. Ori, el dacă vrea să îl vândă, trebuie mai întâi să obțină certificat fiscal. Și eu nu îi dau certificat până nu-și plătește impozitele”, spune primarul Aninei, Gheorghe Românu.

Pentru că a fost lăsat în voia sorții, blocul ar putea avea structura de rezistență afectată, așa că viitorul cumpărător va fi nevoit să facă o expertiză care să ateste că imobilul poate fi locuit.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Rețete cu căpșune. O salată și cinci deserturi delicioase
Loading...
Comentarii