MENIU CAUTĂ
09 Ian. 2018 15:00

VIDEO | Râul Dâmboviţa a secat! Apele Române au început decolmatarea albiei, iar râul nu mai curge prin centrul Capitalei

Distribuie

Râul Dâmboviţa a secat, în centrul Capitalei, după ce reprezentanţii Apelor Române au început operaţiunile de curăţare a albiei şi au oprit cursul natural al acestuia.

Din data de 8 ianuarie, Apele Române au demarat operaţiunile de decolmatare a albiei râului Dâmboviţa. Pentru a putea lucra eficient, cursul râului a fost blocat şi albia a secat între zona Operei şi zona Piaţa Unirii. Muncitorii vor lucra, timp de 10 zile, la îndepărtarea mâlului acumulat în această zonă şi a gunoaielor care s-au strând sub podul de la Unirii. Au fost găsite tot felul de lucruri aruncate în apă, de la umbrele şi haine, până la stâlpi şi bile de metal care delimitau şoseaua de trotuar.

Şi în anii trecuţi râul Dâmboviţa a fost secat şi era, la fel, plin de mizerii în zona Hanului Manuc.

„Arată oribil albia râului. Când e acoperită cu apă, nu se vede mizeria, dar acum a ieşit la suprafaţă. E vorba de bunul-simţ al fiecăruia. Nu e normal să fie plin de mizerii, de gunoaie. Sunt atâtea coşuri de gunoi, deci de ce să arunci gunoiul în apă?!”, se întreabă retoric o bunică, ce îşi ţinea de mână nepotul şi se uita la albia secată a Dâmboviţei.

Zona Unirii, unde acum a fost secată albia râului, este probabil cea mai complexă parte a albiei. În reportajul realizat de Libertatea.ro, care arată pe unde curge Dâmboviţa, se poate vedea cum apă intră pe sub şosea, curge pe deasupra a două magistrale de metrou, se intersectează cu pasajul auto şi iese din nou la suprafaţă în partea dreaptă a magazinului Unirea.

Un alt bărbat, care a ieşit la plimbare cu nepotul, spera să îi poată arăta celui mic raţele sălbatice care se plimbă, de obicei, pe apă.

„Nu avem ce să vedem, raţele au plecat de aici. Nu au cum să stea în mizeria asta. Nu e sănătos pentru nimeni, mai ales pentru copii. Noi suntem vinovaţi pentru situaţia asta, pentru că noi aruncăm gunoaiele în apă. Dar măcar de ar face curat acum, să strângă tot, să arate râul ăsta aşa cum ar trebui, cum ar fi normal pentru o capitală europeană”, e de părere bărbatul.

De mai multe ori, râul care strâbate Bucureştiul a fost subiect de glume şi bancuri. De exemplu, pe internet a apărut un video incredibil, în care se văd doi delfini care s-au rătăcit şi au ajuns în Dâmboviţa.


Fiscul a trimis 300.000 de notificări pentru plata contribuțiilor de asigurări pe anul 2012

Loading...
Comentarii