Studiu îngrijorător: Numărul persoanelor oarbe se va tripla în următoarele decenii

04 august 2017 18:17

Numărul persoanelor oarbe se va tripla în următoarele decenii. Cel puțin asta arată un studiu realizat de Lancet Global Health. Astfel, până în 2050, aproximativ 115 milioane de oameni ar putea să fie nevăzătoare, relatează BBC News.

În prezent, 36 de milioane de oameni sunt nevăzători. Numărul ar putea însă să se tripleze până în 2050, dacă tratamentele nu vor fi îmbunătățite, ajungând astfel la 115 milioane. Cei mai mulți oameni nevăzători se află în sudul Asiei și în Africa Subsahariană, însă situația ar putea să se schimbe.

Deși proporția populației globale care are probleme de vedere a scăzut în ultimii ani, situația ar putea să se inverseze. Cercetătorii au explicat că durata de viața a crescut, ca și populația pe Glob, iar problemele cu vederea ar putea să devină mult mai des întâlnite.

Potrivit aceluiași studiu, peste 200 de milioane de oameni din 188 de țări au probleme medii sau majore cu vederea. Acest număr ar putea însă să ajungă la 550 de milioane, până în 2050.

„Chiar și o problemă minoră cu vederea poate avea un impact semnificativ asupra vieții unei persoane. De exemplu, le reduce independența, căci adesea persoane nu pot conduce”, a declarat profesul Rupert Bourne, de la Anglia Ruskin University, unul dintre autorii studiului.

Astfel, oamenii de știință care au luat parte la această cercetare cer o investiție mai mare în tratamente, pentru ca acestea să fie îmbunătățite.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro