Mergi direct la conținut »
Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci în noaptea dintre ani, ca să ai noroc în 2019
Ştiri Libertatea > Ştiri > Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci în noaptea dintre ani, ca să ai noroc în 2019

Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci în noaptea dintre ani, ca să ai noroc în 2019

Superstițiile de Revelion sunt respectate de numeroși oameni care cred că astfel vor avea parte de noroc în Noul An. Se spune că nu se împrumută bani și obiecte de preț pentru ca anul ce vine să nu vă prindă cu datorii. De asemenea, în noaptea de Revelion e indicat să evitați discuțiile în contradictoriu pentru ca Noul An să fie unul armonios.

Printre superstiţiile şi obiceiurile de sfârşit de an se mai numără dansul în aer liber pentru sănătate şi noroc şi umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper.

O altă superstiție spune că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Roșul este culoarea dragostei și veseliei, așa că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an plin de noroc și iubire, conform Mediafax.

Superstiții de Revelion sunt respectate în România. Dusul gunoiului și împrumuturile de bani, semne de sărăcie în anul următor

Se spune că în noaptea dintre ani și pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiția spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

Cine este manierat și politicos de Anul Nou așa va fi tot timpul. De aceea, se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate discuțiile în contractoriu, precum și povestirile despre morți sau fantome. Se spune că acestea ar atrage ghinionul.

Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa.

În multe țări din lume, printre care și în România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare în prima zi din an. De asemenea, nu plătesc datorii sau taxe, nu oferă daruri și nu duc gunoiul, deoarece acestea sunt considerate semne de sărăcie în anul ce abia începe.

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne
Recomandări

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne

Ce se întâmplă dacă lucrezi în prima zi a Noului An

La cumpăna dintre an, americanii obișnuiesc să lase toate ușile și ferestrele deschise pentru ca anul vechi să plece și să facă loc celui nou.

De asemenea, se spune că nu e bine ca noul an să te prindă cu paharele, farfuriile și buzunarele goale. Motivul: toate acestea sunt semne ale unui an sărac. De aceea, e bine ca la miezul nopții pe masă fie pahare și farfurii, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa.

Cu toate că puțini agreează această idee, se spune că aceia care lucrează în prima zi a Noului an au mai multe șanse de a avansa în carieră în perioada următoare. În schimb, dacă demarați un proiect de amploare în acea zi, acest lucru este considerat, în mod paradoxal, curat ghinion.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Pentru a nu avea datorii în anul ce vine, încercați să le plătiți pe toate până la miezul nopții.

Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriţi să aveţi parte de afecţiune în anul ce vine. Altfel, veţi avea un an cu puţine satisfacţii sentimentale.

Se mai spune că în prima zi a anului nu este bine să ieși din casă decât după ce ai primit un musafir. Acesta nu trebuie, însă, să fie blond sau roșcat, să aibă platfus sau strabism și nici sprâncenele împreunate, pe motiv că aduce ghinion.

Dansul la miezul nopţii în aer liber, în special cel în jurul unui copac, aduce sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor.

Este bine ca fetele care doresc să se mărite în Noul An să vadă un bărbat la geamul dormitorului la cumpăna dintre ani.

Află ce tradiții trebuie respectate de Revelion pentru a avea un an nou plin de sănătate și bucurii.

sursă foto: pixabay.com


Citește și „Ingredientul” secret care se folosea acum 120 de ani pentru un gust desăvârșit. Un gram de praf de pușcă în cârnații de Burdujeni


 

Close
Închide
  Close