Mergi direct la conținut »
Avertismentul medicilor pentru zilele caniculare: copiii aflați în tabere să fie bine hidratați, alimentele să fie proaspete, locurile de joacă să fie la umbră.
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Supraveghetorul unei tabere de copii, acuzat de pedofilie

De Claudiu Tanasescu,

Ad placeholder

Cele trei fetiţe, în vârstă de 9, 11 şi, respectiv, 14 ani, au participat, la sfârşitul lunii iulie, la o tabără de supravieţuire organizată de Asociaţia Club Sportiv Eco Alpin la Râşnov.
Abia la întoarcere copilele le-au povestit părinţilor ororile la care ar fi fost supuse de către unul dintre supraveghetori, un bucureştean în vârstă de 56 de ani, care este preşedintele unei asociaţii de voluntari şi a fost răsplătit în mai multe rânduri cu premii, pentru implicarea sa în diverse acţiuni.
Mama uneia dintre fete, o adolescentă în vârstă de 14 ani din judeţul Bacău, le-a povestit poliţiştilor că a aflat cu greu de la fiica ei cele întâmplate. În plângerea penală, femeia susţine că individul îndeplinea funcţia de cadru medical în tabără, iar minora a mers la el acuzând o durere de burtă.
“I-a dat pantalonii şi chiloţii jos, a întins-o pe pat cu faţa în sus şi a început să se uite «ca prostul» între picioarele ei”, a scris mama copilei în plângere.
Fetiţa ar fi povestit că suspectul i-ar fi introdus degetele în vagin. Mai mult, părinţii susţin că fiica lor s-ar fi plâns unui alt instructor de cele întâmplate, însă conducerea taberei nu i-a anunţat despre incident.
Poliţiştii continuă cercetările
De partea cealaltă însă, organizatorii ne-au declarat că au urmat căile legale imediat ce au aflat.
“În momentul în care un părinte ne-a anunţat, am făcut sesizare, rămânând ca poliţiştii să se ocupe mai departe. Părinţii m-au rugat să păstrez discreţia. Domnul a fost adus pe baza unui contract determinat, doar pentru perioada 2-5 august, când trebuia să predea un curs de prim ajutor”, ne-a declarat Vasile Dogaru, reprezentantul Asociaţiei Club Sportiv Eco Alpin.
Acesta ne-a explicat că bărbatul acuzat că ar fi abuzat trei fetiţe a fost ales tocmai pentru că prezenta încredere.
“Am văzut că are multe recomandări, că a fost premiat la galele de voluntari. Am vrut să le aduc copiilor un profesionist. Sunt şi eu şocat… Am şi eu o fată…”, a mai spus Dogaru.
În acest timp, comisar-şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, a declarat că ancheta continuă în acest caz, iar de la izbucnirea scandalului nu s-a mai înregistrat nici o plângere.

După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
PARTENERI - GSP.RO
După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close