De Adrian Ilie,

”Părerea mea e că se putea un pic mai bine (…) Nu pot să nu remarc, în primul rând, numărul scăzut al doamnelor în acest Cabinet. Spre deosebire de ultimele guverne, acesta, cu doar trei, are probabil cel mai scăzut număr de femei (…) Nu sunt adeptul discriminării pozitive, nu susțin înființarea de portofolii special pentru femei, dar cred că reprezentarea lor proporțională trebuie încurajată”, a scris pe Facebook președintele ALDE.

În al doilea rând, Tăriceanu nu consideră inspirată decizia de a desemna un ofițer activ ca ministru al Apărării. ”Această decizie reprezintă un pas înapoi în privința angajamentelor euro-atlantice asumate de România cu privire la controlul civil asupra forțelor armate. Niciodată, de un sfert de secol încoace, la conducerea politică a armatei nu s-a mai numit un cadru activ”, a argumentat primul-ministru al României din perioada 2004-2008.

Marele politolog britanic Samuel Finer avertiza acum decenii bune că implicarea militarilor în politică se produce atunci când instituţiile politice civile se dovedesc incapabile să se ridice la înălțimea misiunii lor, când sunt delegitimate. Nu cred că ne aflăm într-o asemenea situație și nu cred, în consecință, că e bine să se dea public asemenea mesaje, fie ele și neintenționate.

Călin Popescu-Tăriceanu, președinte ALDE

Deși nu detaliază, Tăriceanu a evocat și o experiență redusă în cazul unor miniștri. ”Sper ca lipsa de experiență a membrilor Cabinetului să fie compensată de entuziasm și de bune intenții”, a conchis Popescu-Tăriceanu.

Ludovic Orban a depus, joi, în Parlament, lista miniştrilor cu care se prezintă în faţa deputaţilor şi senatorilor, pentru votul de învestitură. Conducerea PNL a validat componenţa Cabinetului premierului desemnat, şi programul de guvernare cu care acesta va cere votul.

Citeşte şi:

Legăturile cu fotbalul ale lui Ionuț Marian Stroe, propunerea lui Ludovic Orban pentru Ministerul Tineretului și Sportului. Joacă în naționala Camerei Deputaților. Fiul lui e legitimat la CS Universitatea Craiova

Ce vrea să facă Guvernul Orban pe termen scurt: 16 ministere în loc de 24, desecretizarea documentelor MAI din 10 august și renunțarea la recursul compensatoriu

S-au încheiat negocierile pentru formarea Guvernului. Pro România nu votează Cabinetul Orban. Joi aflăm cine sunt miniştrii propuşi de PNL

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează