Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Temperaturi record în Australia. Asfaltul a început să se topească!

Temperaturi record în Australia. Asfaltul a început să se topească!

Australia se confruntă cu un val de căldură care a adus temperaturi istorice. Mercurul din termometru a ajuns să urce mult peste 40 de grade, iar în mia multe locuri din insulă, asfaltul a început să se topească, scrie BBC News.

Australia tocmai a înregistrat cinci din cele mai fierbinți 10 zile din istorie, după ce valul de căldură extremă a afectat națiunea începând de sâmbătă, provocând moartea mai multor animale, incendii de proporții și o creștere alarmantă a numărul de internări în spitale.

În timp ce temperaturile pe timpul zilei au depășit 40 de grade Celsius, în orașul Noona din New South Wales a înregistrat 35.9° C pe timp de noapte. Potrivit lui Blair Trewin, de la Adminstraţia de Meteorologie, a fost cea mai călduroasă noapte înregistrată vreodată în Australia.

Valul de caniculă care s-a abătut asupra Australiei a ajuns vineri în cea de-a şasea zi, temperaturile au înregistrat valori record, iar asfaltul a început să se topească sub soarele arzător.

În localitatea Wauchope, la 373 de km nord de Sydney, angajaţii care se ocupă de întreţinerea drumurilor au fost nevoiţi să stropească cu apă asfaltul care începea să se topească şi risca să se lipească de roţile autovehiculelor, a relatat ziarul local Argus.

„Am avut parte de cinci zile consecutive cu temperaturi cu mult peste 40”, a declarat acesta pentru postul naţional de televiziune ABC. Este cea mai călduroasă perioadă de ianuarie din 1939.

Potrivit meteorologilor, vremea ar trebui să se amelioreze în timpul weekendului, după care va deveni din nou caniculară săptămâna viitoare. „Avem indicii că urmează un alt val de căldură extremă spre finalul săptămânii viitoare”, a spus Trewin, citat de Agerpres.


Citește și: Presa britanică: Principalul suspect în cazul uciderii lui Tudor Simionov a fugit din Marea Britanie și a ajuns în Iordania!