11 Oct. 2017 15:26

Teritoriul INTERZIS din România. Nimeni nu are voie să viziteze acest loc, deși este de o frumusețe copleșitoare | VIDEO

Distribuie

Deşi este de o frumuseţe incredibilă, acest loc din România nu poate să fie vizitat sau populat.

Este vorba de cel mai nou pâmânt românesc care s-a format în urmă cu aproximativ 150 de ani şi a primit numele de insula Sacalin.

Insula Sacalin se află în Marea Neagră, la mică distanţă de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării, şi are un teritoriu de 21.410 hectare, dimensiune apropiată de cea a Bucureştiului.

Guvernul României a interzis popularea insulei încă din 1938, măsura luată pentru protejarea păsărilor rare care îşi au cuibul pe acest teritoriu. Aici se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare şi pelicani creţi. În apele din proximitate se găsesc peşti rari, sturioni, dar şi plante rare, cum ar fi varza de mare şi canarul bălţii.

Intersant este că insula are o mişcare de rotaţie în jurul punctului de legătură cu ţărmul, de la est la vest, potrivit  inginerul Octavian Buzatu. Fenomenul are o explicaţie ştiinţifică: peninsula este erodată de curenţii marini şi de vântul foarte puternic de pe mare.


VIDEO/ Reportaj la CET VEST. Cum arată în interior centralele termice 'mamut'. Povestea apei calde și conexiunea ei cu priza


 

Loading...
Comentarii