Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Tibi Ușeriu nu mai participă la Maratonul Arctic Ultra 6633, anul viitor: «Cred că am demonstrat ce am avut de demonstrat acolo»

Tibi Ușeriu nu mai participă la Maratonul Arctic Ultra 6633, anul viitor: «Cred că am demonstrat ce am avut de demonstrat acolo»

Pentru Tibi Ușeriu, cunoscutul ultramaratonist, nu urmează a patra ediție a ultramaratonului arctic. Prezent în emisiunea Trips&Tricks de la Libertatea, sportivul a spus că drumul său nu va mai trece pe la Polul Nord anul viitor.

De Andreea Archip,

„Mă gândesc deja la altceva și cred că am demonstrat ce am avut de demonstrat acolo sau, să zic așa, mi-am demonstrat, în mare parte, și n-o să urmeze a patra participare. Mă antrenez totuși în continuare, pentru că îmi place ceea ce fac, îmi place să mă pregătesc, să îmi proiectez lucruri pe care vreau să le ating și mă antrenez continuu”, a spus Tibi Ușeriu, la emisiunea Trips&Tricks de la Libertatea.

Sportivul, care are o poveste demnă de un film, speră că a motivat alți oameni în a-și urma visurile, oricât de imposibile ar părea. Mergând o săptămână prin temperaturi de minus 32 de grade și vânt tăios, Tibi a înțeles că nu există limite pentru ce-ți dorești să faci. „Temperaturile anul acesta nu au fost ca în anii trecuți. Este foarte mult vorba despre antrenament, pregătire și cred că tot pachetul acesta a contat pentru ce am reușit să fac acolo. Și cum am mai spus, eu nu pun accentul foarte tare pe performanță. Ceea ce fac eu nu este un sport de performanță, este de amatori, pe care majoritatea îl fac după ce își termină activitatea sportivă”, a mai spus Ușeriu.

 

Românul visează să organizeze competiții pe distanțe lungi și în România și visul său este foarte aproape de realitate. Alin Ușeriu, fratele său și fondatorul Tășuleasa Social, a inaugurat deja primii 140 de kilometri din Via Transilvanica, un traseu de drumeție care ar străbate România de la nord la sud.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

„La un moment dat, când vom avea câteva sute de kilometri, vom organiza și o competiție. E o modalitate de a ne cunoaște țara în primul rând, pentru că, în general, noi, sportivii, mergem la competiții prin Europa, prin lume, dar noi nu ne cunoaștem țara”, a mai spus Tibi, care speră să poată pleca într-o vacanță în următoarea perioadă, că a mai încheiat din proiecte.

O vacanță ideală pentru Tibi nu este la all inclusive, ci cuprinde multe activități și călătorii. Fiindcă alergătorului îi șade bine cu drumul. În perioada următoare se va decide spre ce altă competiție se îndreaptă pentru a o cuceri.

Citește și: Ea este prima femeie din România care a ajuns instructor pe un avion cu reacție. Oana Ardelean a decis să devină pilot încă din clasa a VII-a

Close
Închide
  Close